Viitorul mașinilor
Catalin
| 07-08-2024
· Echipa Auto
În 2016, țări precum Norvegia, Țările de Jos, Franța și Regatul Unit au propus succesiv calendare pentru a interzice vânzarea vehiculelor tradiționale cu motor cu combustie.
Companii precum Mercedes-Benz, BMW, Toyota și Volkswagen și-au anunțat simultan tranziția către vehicule cu energie nouă. Prin urmare, se poate spune că viitorul automobilelor se află în vehiculele electrice.
De la începutul secolului 21, tehnologia de asistență la conducere autonomă de nivel 2 și tehnologia de conducere semi-autonomă au fost aplicate pe scară largă și au devenit mijloace importante pentru a îmbunătăți gradul și competitivitatea automobilelor.
Volvo a fost primul care a produs în masă prima tehnologie de conducere autonomă de Nivel 3 - sistemul de asistență la congestionare.
În plus, companii precum Audi, Cadillac, Nissan și Toyota intenționează să introducă vehicule cu funcții mai inteligente și de nivel superior, cum ar fi direcția automată, accelerarea și decelerația, ghidarea benzii și parcare automată. Prin urmare, viitorul automobilelor ar trebui să fie extrem de autonom.
Dezvoltarea sistemelor de infotainment în mașină are o istorie lungă. Odată cu cererea tot mai mare de informații, divertisment și siguranță din ultimii ani, sistemele de infotainment în mașină vor deveni treptat o platformă cuprinzătoare care integrează funcții precum DVD-ul în mașină, camerele retrovizoare și conectivitate inteligentă prin moduri de proiecție, multimedia, WIFI, Bluetooth. , parcare automată etc.
De la ecrane mici la configurații cu mai multe ecrane, de la butoane la ecrane tactile și recepție unidirecțională până la interacțiunea om-mașină, viitorul automobilelor ar trebui să aibă un aspect inteligent al cockpitului.
În ultimii ani, producătorii s-au străduit să îmbunătățească performanța și eficiența prin reducerea greutății de pe marginea drumului pentru a crește raportul putere-greutate. Alții se concentrează pe formele corpului inferioare, mai late și mai lungi pentru a îmbunătăți aerodinamica, spațiul interior și atractivitatea vizuală.
Subliniind aceste trei aspecte în designul mașinii, o caroserie largă, joasă și ușoară a fost proiectată pentru a îmbunătăți performanța, confortul și eficiența. Forma lată îmbunătățește spațiul interior, înălțimea mai mică a scaunului îmbunătățește performanța aerodinamică, iar accentul pus pe structurile ușoare îmbunătățește puterea și eficiența sistemului de transmisie.
Aceste focusuri nu sunt ceva nou; ele reprezintă o tendință de creștere în designul auto. Încă de la designul mașinii sport Cadillac ATS în 2015, ei au subliniat puternic accentul pe design „lung, scăzut, ușor”.
În aprilie 2017, economistul de la Universitatea Stanford, Tony Seba, a lansat un raport care prezice că următorii câțiva ani vor fi un punct de basculanță pentru vehiculele electrice. Dintr-o curbă a costurilor, până în 2025, toate vehiculele noi vor fi electrice, iar orice se mișcă pe roți va fi electric cu costuri de o zecime din cele ale motoarelor cu combustibil mecanic.
Revista britanică The Economist a publicat, de asemenea, un articol în care afirmă că electrificarea a aruncat industria auto de îngrijorări, iar sistemele de propulsie electrică, sistemele de conducere autonomă și serviciile partajate vor înlocui majoritatea vehiculelor private cu un model de „transport ca serviciu” .
Pe măsură ce sistemele sunt actualizate iterativ și tehnologia continuă să se îmbunătățească, interacțiunile dintre cabinele inteligente și oameni vor deveni din ce în ce mai frecvente. Într-o zi în curând, veți putea conduce o mașină și vă veți bucura de confortul și confortul oferit de mașinile inteligente.